Tietoja

Tervetuloa tutustumaan sooda.comiin! Sooda.com on Zento Interactiven Oy:n verkkopalvelu, joka on suunnattu nuorille.

Palvelun tarkoituksena on tuottaa nuorille interaktiivista ja osallistumaan innostavaa materiaalia verkkoon sekä herättää kiinnostus muös oman laadukkaan ja mielekkään sisällön tuottamiseen verkkoon.

Vanhemmille

Sooda.com on nuorille suunnattu verkkopalvelu, jossa nuoret itse ovat keskeisiä sisällöntuottajia. Nuoret vaikuttavat Soodan sisältöön muun muassa osallistumalla keskusteluihin. Ylläpito seuraa mahdollisuuksien mukaan ettei sivuille päädy asiattomuuksia tai juttuja, joissa mainitaan nimeltä tai muuten tunnistettavasti yksityisiä henkilöitä.

Hyvää käytöstä myös netissä

Keskusteluissa viestit eivät kulje ylläpidon kautta vaan päivittyvät suoraan sivulle. Soodan ylläpito monitoroi keskustelu- ja mielipidepalstoja mahdollisuuksiensa mukaan. Myös kävijät voivat osallistua keskustelujen valvontaan lähettämällä ylläpidolle ilmoituksen asiattomasta viestistä. Ylläpitoa voi lähestyä palautelomakkeen avulla.

Keskusteluissa saa ilmaista eriäviä mielipiteitä ja heittää läppää, mutta toisia ihmisiä tulisi kuitenkin kunnioittaa. Toisten herjaamista tai yksityistietojen levittämistä ei palstoilla sallita. Vanhemmat voivat opettaa lapsiaan hyvään käytökseen myös netissä. Ilkeyksien heitteleminen nimimerkin takaa on helppoa, mutta raukkamaista!

Lapsesi herjauksen kohteena?

Jos keskusteluissa esiintyy loukkaavia viestejä tai yhteystietojen luvatonta levittämistä, ota yhteyttä Soodan toimistoon (03) 389 0220. Joskus nuori saattaa tietää tai arvata, kuka loukkaavan viestin on kirjoittanut. Sellaisissa tapauksissa on parasta ottaa ensin yhteyttä kirjoittajaan ja hänen vanhempiinsa.

Uuden Soodan kaikki käyttäjät joutuvat rekisteröitymään, joten ylläpidon on helppo esimerkiksi estää loukkaavan kirjoittelijan Soodan käyttö. Käänny siis joko Soodan ylläpidon puoleen. Asiattomat ja poistetut viestit tallennetaan tarpeen vaatiessa.

Varovaisuus nettituttavuuksien suhteen

Vanhempien kannattaa opastaa etenkin nuorimpia netissä liikkujoita varovaisuuteen. Omia henkilötietojaan (koko nimi, puhelinnumero ja osoite) ei pidä jaella keskusteluissa tai chateissa. Jos haluaa tutustua johonkin nettituttavuuteen tarkemmin, kannattaa ainakin ensi alkuun vaihtaa pelkkiä sähköpostiosoitteita. Sähköpostiosoitteistakin turvallisimpia ovat sellaiset osoitteet, joissa ei näy sähköpostin omistajan oikea tai koko nimi (esim. Gmail).

Nettituttavuuksia ei myöskään kannata mennä tapaamaan yksin vaan isän, äidin tai jonkun muun luotettavan henkilön olisi hyvä olla läsnä ensimmäisessä tapaamisessa. Nettiystävä voi vaikuttaa viesteissä mukavalta ja luotettavalta ja sähköpostikirjeenvaihtoa on saattanut kestää jo jonkin aikaa. Pedofiilit ovat kuitenkin onnistuneet löytämään netin kautta uhreja juuri siten, että ovat jaksaneet nähdä paljon vaivaa näiden luottamuksen voittamiseksi.

Palautetta Soodasta

Jos haluat kommentoida Soodan sisältöä, sinulla on kysymys johon kaipaat vastausta, lähetä meille palautetta palautelomakkeella.

Vastuu

Zento Interactive ei vastaa www.sooda.com sivuilta linkitettyjen sivustojen ja kauppojen sisällöstä eikä tietoturvasta.

Zento Interactive Oy pidättää oikeuden muuttaa ja päivittää www.sooda.com sivujen sisältöä ilman ennakkovaroitusta.

Www.sooda.com verkkopalvelussa on keskustelukanavia, joihin kävijät voivat lähettää sähköisesti viestejä ilman ennakkosensuuria. Kirjoittaja on antanut profiilissaan yhteystietonsa. Mikäli lähettäjä haluaa poistaa viestinsä myöhemmin, hän voi sen tehdä. Zento Interactive Oy valvoo keskustelukanavia, mutta ei ole vastuussa viesteissä mahdollisesti olevista loukkaavista mielipiteistä tai sanamuodoista. Mahdollisissa häirintätapauksissa, ota yhteyttä ylläpitoon zento@zento.fi

Tiedonkeräys

Verkkopalvelu vaatii rekisteröitymisen. Kävijöiden yhteystiedot säilytetään salassa eikä niitä luovuteta tai myydä ulkopuolisille. Zento Interactive Oy voi käyttää tietoja omiin markkinointitarkoituksiinsa.

Mikäli et halua että yhteystietosi kerätään, älä lähetä niitä. Halutessasi tietosi voidaan poistaa, ota tällöin yhteyttä zento@zento.fi

Tuotanto

Zento Oy
Kuninkaankatu 30 B
33200 TAMPERE
 

zento@zento.fi